ADANA / YÜREĞİR - Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Eğitim

Ekm

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ÇELİK, İstiklal Marşımızı okulumuzda okuyarak öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldi. Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇELİK'e teşekkür ediyoruz.

Proje hakkında

Öğrencilerin ders ortamında pasif bir dinleyici olması öğrenmeye aktif olarak katılamamasına neden olmakta ve öğrenmenin kalıcılığına etki etmektedir. Akran öğrenmesi öğrencileri aktifleştirmek ve başarıyı arttırmak için kullanılabilir. Birey anlatırken öğrenmenin kalıcılığı artar, fark etmediği ayrıntıları fark eder. Proje kapsamında tüm branş derslerinden üniversiteye hazırlık için ÖDM Test uygulamasındaki soruları öğrenciler çözecek ve çözümleri videoya çekip branş öğretmeninin onayından sonra arkadaşlarının da ulaşacağı bir platformda yayınlayacaktır. Proje ekibindeki istekli öğrenciler anlatacak, platformdaki tüm öğrenciler dinleyecek; anlatan/dinleyen öğrenci olacak, öğrenme daha kalıcı olacak. Videoyu çeken öğrencilerin hem anlattıkları dersi, hem de sunum becerilerinin gelişeceği öngörülmektedir.